Ar žinote, kokios keptuvės reikia Jums?

keptuvėsKeptuvės maisto gamyboje yra labai svarbios. Dažniausiai jos reikalingos beveik kiekvieną kartą ruošiant maistą, o jei dar mėgstate šildyti maistą ne mikrobangų krosnelėje, tuomet keptuvę, tikėtina naudojate kiekvieną dieną. Todėl labai svarbu žinoti, kad keptuvės yra skirtingos ir visos pasižymi skirtingomis savybėmis. Kai prisireikia vienos ar kitos naujos keptuvės, pirkėjai kartais nustemba, kodėl keptuvių pasirinkimas toks platus. Tačiau iš tiesų gamintojai šiandien taikydamiesi prie skirtingų gyventojų poreikių pateikia skirtingus keptuvių pasirinkimus ne tik pagal jų funkciją, bet ir naudojimą. Taigi jei pamatėte dailesnę ir pigesnę keptuvę lentynoje, dar nereiškia, kad ji tiks Jūsų ruošiamam maistui arba turimai viryklei.

Taip, tikrai taip ir yra, kad keptuvės gali būti skirstomos pagal tai, kokiai viryklei naudoti jos skirtos. Prieš rinkdamiesi keptuvę paskaitykite jos aprašą ir pamatysite, kad visos jos turi savo funkciją. Vienokios keptuvės skirtos tradicinėms viryklėms, kitos naudojamos dujinėms viryklėms, trečios – indukcinėms. Visų šių keptuvių dugnas gaminamas iš skirtingų medžiagų pagal tai, kokią funkciją turi atlikti. Galbūt poreikis yra, kad keptuvė greičiau sušiltų, kad nebraižytų paviršiaus, būtų lengvai pastumiama. Taigi jei pastebite, kad parduotuvėje keptuvės skiriasi ne tik skersmeniu, pasidomėkite, kuri iš jų tinka Jums.

Taip pat pravartu žinoti, kad skirtingų dydžių ir formų keptuvės iš tiesų nėra tik mados reikalas –jos yra skirtos įvairių maisto produktų ruošimui. Štai pavyzdžiui visai nedidelės keptuvės puikiai pasitarnauja gaminant įvairius padažus, užpilus. Labai patogu turėti tokią keptuvę, ypač jei pagrindinėje keptuvėje kažką verdate ir reikėtų atskirai paruošti padažą. Taip pat labai patogu turėti namuose bent vieną keptuvę su aukštomis sienelėmis, kuri būtų skirta troškinimui. O ką jau kalbėti apie tas šeimininkes, kurių namiškiai mėgsta blynus Keptuvė, skirta blynų kepimui – puikus pasirinkimas. Turbūt daugelis yra susidūręs su problema, kai jau ne nauja keptuvė tiesiog nenori kepti blynų, jie svyla arba ima lipti prie keptuvės dugno. Taip yra todėl, kad keptuvėje gaminami skirtingi patiekalai. Tuo tarpu turint atskirą, blynams skirtą keptuvę, nereikia dėl to jaudintis, nes ji tinkama naudoti išlieka labai ilgai.

Išsirinkus keptuvę, reikia atminti, kad kiekviena keptuvė namuose turi turėti savo dantį. Kartais šeimininkės galvoja, kad nepaisant skirtingo keptuvių skersmens, vienai užteks ir kitos keptuvės dangčio, net jei centimetrų kiekis ir skiriasi. Tačiau negerai ne tik naudoti mažesnį dangtį nei keptuvė, bet ir didesnį. Taip apsunkinsite su darbą, maistas nebus paruošiamas tinkamai, o viryklė po maisto ruošimo prašyte prašysis valymo.



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *