Kokių klaidų nedaryti ruošiant carbonara makaronus

Makaronai carbonara yra pati geriausia vakarienė kai namuose „nėra ką valgyti“ . Nesvarbu, kaip ištuštintos jūsų virtuvės spintelės, ar vėjai švilpia šaldytuve,  yra didelė tikimybė, kad kažkur rasite pakelį makaronų, kelis kiaušinius, šiek tiek sūrio ir šiek tiek kumpio. Bet kaip ir daugumoje stebuklingų patiekalų, kuriuos sudaro tik keli paprasti ingredientai, viskas susiję su paruošimo technika – vienas neteisingas žingsnis, o jūsų padažas bus bjaurus ir netinkamas. Vis dėlto nebijokite. Jei rankose geras carbonara receptas, venkite šių dažnai pasitaikančių carbonara makaronų ruošimo klaidų ir galėsite mėgautis skania vakariene „iš kirvio koto“.

Naudokite kambario temperatūros kiaušinius

Tai gali atrodyti labai priekabus pasiūlymas, tačiau atkreipus dėmesį į kiaušinių temperatūrą, carbonara padažas taps lygus ir lengvas. Prieš pradėdami daryti ką nors kita, išimkite kiaušinius iš šaldytuvo ir palikite juos ant stalviršio. Dėl šaltų kiaušinių jūsų padaže gali atsirasti gumulėlių, o carbonara su kiaušinio gumulėliais yra tik makaronai su kiaušiniu. O tai ne vienas ir tas pats!

Labai labai gerai išplakite

Įprastai carbonara recepte naudojama daugiau kiaušinių trynių nei baltymų, todėl carbonara yra tokia turtinga ir prabangi savo padažu. Bet vis tiek yra kiaušinių baltymų. Tad kiaušinius plakite taip, kad baltymai būtų visiškai susimaišę su tryniais, taip padažas taps tolygesnis.

Nuimkite puodą nuo ugnies

Šioje vietoje dauguma žmonių sugadina savo carbonara. Negalite maišyti makaronų ir padažo ant ugnies. Tiesiog negalima. Švelni, šiluma iš makaronų yra tai, kas leidžia iš kiaušinių sukurti tą aksominį padažą. Tuo tarpu kaitinama keptuvė padažą sutrauks ir turėsite kiaušinienę. Taigi, prieš įmaišydami kiaušinių ir sūrio mišinį, jums reikės visiškai išjungti šilumą po puodu, bei puodą fiziškai perkelti nuo degiklio – tas metalas išlaiko daug šilumos ir išlaikys jūsų virimo indą karštą ilgai, net kai liepsnos nebėra. Nepaisant šio veiksmo gausite kiaušinienę. Ir nors mes visi mėgstame kiaušinienę, bet šį kart ne tai gaminame.

Kiaušinius supilkite iš kart bet lėtai

Kalbėdami apie padažo įpylimą į makaronus, turėtumėte tai padaryti iškart nuėmę puodą nuo ugnies. Jūs norite, kad makaronai būtų kuo karštesni, kad pakaitintų kiaušinius ir susidarytų padažas. Bet nepilkite viso iš karto. Padažą turėtumėte pilti palaipsniui, kad jis turėtų galimybę sutirštėti.

Maišykite makaronus

Pilant įsitikinkite, kad padažas pasiskirsto tolygiai, nes norite, kad kiekvienas makaronų centimetras būtų padengtas tuo aksominiu padažu. Kai viena ranka pilate kiaušinių ir sūrio mišinį, kitoje turite turėti paruoštas žnyples ar šaukštą, kad būtų galima greitai ir paprastai pamaišyti.

Apkepkite kumpį

Kumpį geriau apkepti prieš pradedant procesą su padažu, kad nereikėtų atsitraukti nuo makaronų maišymo. rekomenduojama kumpį pakepti su česnako skiltelėmis, tačiau pačias skilteles reikėtų ištraukti ir nedėti į patiekalą. Taip ant liežuvio galo jausite česnako prisilietimą, tačiau pats česnakas neužgoš subtilaus patiekalo skonio.

Taigi, kaip matote tai paprastas, „kirvio koto“ tipo receptas, kuriame… yra daug vietos suklysti ir viską sugadinti. Tuo labiau, kad situaciją pataisyti nelabai ir pavyks. Jei padažas virs plakta kiaušiniene, tai jo jau nenuplausite nuo makaronų ir iš naujo nepagaminsite. Todėl sekite instrukcijas recepte, prisiminkite šiuos patarimus ir jums viskas pasiseks.



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *